Maud Lindström
"Din berättelse är viktig!"

En Skapande skola-workshop för högstadiet om att skriva låtar

Det behöver inte vara svårt att skriva en dikt eller låt. Inget ämne är för stort eller för litet. Det kan handla om dig och ditt liv. Och du kan skriva den alldeles själv. Med ditt eget språk. På dina villkor.

I en inspirerande workshop delar visartisten och poeten Maud Lindström med sig av sina viktiga berättelser i egna dikter och visor om kärlek, sexualitet, makt och identitet. På ett roligt och engagerande sätt visar hon hur en dikt eller låttext kan se ut och tipsar om hur man kan komma igång med att skriva. Utan krav och med lusten som utgångspunkt får eleverna själva prova på att uttrycka sina egna berättelser utifrån sina förutsättningar. Workshopen kan göra som upptakt till ett låtskrivarprojekt, men också som en annorlunda ingång i Skapande skola-projekt i exempelvis svenska, samhällskunskap eller livskunskap.

"Maud Lindström har en ärlighet och trygghet både i sina möten med ungdomarna, och i sin musikalitet. Både personal och elever har varit nöjda med besöken de fått av Maud. Jag kan varmt rekommendera Maud och jag hoppas att många fler elever får ta del av hennes program men också att fler, oavsett ålder, får ta del av hennes musik och lysande scennärvaro."

Annika Johansson och Camilla Jonasson, producenter, Musik i Syd, 2011

Upplägg: 90 minuter inkl paus, klassvis, två klasser per dag. Uppföljande besök kan göras om så önskas. Klassrum eller lokal där det finns bänkar eller bord att skriva vid, samt papper och pennor är allt som behövs.
Ålder: Åk 8-9

Din berättelse är viktig! ingår i Västra Götalands Kulturkatalog och Göteborgs stads Kulturterminen 2012, vilket innebär att det går att söka bidrag för 50% av kostnaderna!

Ladda ner informationsblad som PDF

”Jag tyckte det var roligt och väldigt intressant. Varje låt satte igång tankarna. Du var otroligt duktig både på att förklara och skriva och din sång och röst var fantastiskt bra.”
”Du vågar säga det du tycker, och du har en väldig självdistans. Dessutom var det bra uppgifter, otroligt inspirerande.”
”Jag tycker att det har varit jätteroligt. När jag skrev fick jag veta saker om mig själv som jag inte ens visste att jag tyckte eller kände.”
Elever åk 8 och 9, 2009-2011

”Tack för ett lyckat projekt! Du har definitivt lämnat spår efter dig! Jag själv var med vid två tillfällen och upplevde en stämning där ni, eleverna och du, var tillsammans ”på riktigt”. Ni möttes, märkte jag. Och det är avgörande, för bara när eleverna är avslappnade, trygga och nyfikna kan de ta emot det du vill ge dem!”

Lärare i högstadiet, 2009Maud