Maud Lindström
Skolföreställningen Allmänmänskligt!

Varför slutade jag umgås med mina kompisar när jag blev ihop med min kille? Varför blir tjejer kallade horor men killar players?
Hur vet man om man är hetero-, bi- eller homosexuell?
Detta är frågor som bisexuella feministiska vissångerskan, skribenten och poeten Maud Lindström själv ställde sig när hon var ung vuxen, och fortfarande intresserar sig för. I det musikaliska och poetiska programmet Allmänmänskligt! sätter hon ord på det som många tänker men få vågar säga om kärlek, sex, identitet och makt. Med sitt rättframma språk och sina personliga, roliga och självutlämnande texter belyser hon ämnen som duktighetskomplex, lesbisk kärlek och relationer med ett inspirerande och berörande uppriktigt tilltal.

Allmänmänskligt! ger inga färdiga svar och erbjuder inga paketlösningar. Däremot uppmuntrar det till kritiskt tänkande och ifrågasättande av de normer kring manligt och kvinnligt som begränsar vår allmänmänsklighet.

Bokning och information
Allmänmänskligt! riktar sig främst till ungdomar i högstadiet. I samband med programmet kan publiken erbjudas tillfälle att ställa frågor till Maud, samt möjlighet att ventilera och diskutera sina egna åsikter och funderingar. Allmänmänskligt! har arrangerats som skolturné av bland andra Musik i Väst, Estrad Norr, Länsmusiken i Kalmar, Sörmlands Musik och teater och i samarbete med Rikskonserter/Länsmusiken i Stockholm.

Allmänmänskligt ingår i Västra Götalands Kulturkatalog och Göteborgs stads Kulturterminen 2012, vilket innebär att det går att söka bidrag för 50% av kostnaderna!

Ladda ned informationsblad som PDF

”Jag är lärare och har jobbat i flera år med jämställdhet, relationer och sexualitet. Även för mig fungerar Maud Lindströms föreställning som en ögonöppnare. Det är så lätt att fastna i normalitetens trygga hjulspår och då behöver man skakas om ordentligt och det gör Maud Lindström. Hon ger nya perspektiv och levandegör många av de konflikter, dilemman och glädje- ämnen som många elever möter idag. Och hon gör det med värme och humor. Jag rekommenderar varmt Maud Lindströms föreställning för högstadiet och gymnasiet.”
Lärare i gymnasiet

”Jag tycker jättemyxket om dina låtar! Denna typ av musik du spelar innehåller så mycket känslor. Tycker om att du vågar stå för det du tycker."
”Riktigt, riktigt bra. Sätter igång frågeställningarna. Lagom provocerande och väldigt roande!”
”Hon sjunger om sånt som är ”förbjudet” att sjunga om. Och det tycker jag är coolt.”

Elever i högstadiet och gymnaiet

Maud